dilluns, 10 d’agost del 2009

Ei,hola de nou a tots i totes!!!!

Avui des de l'Estor,encara al departament de Izabal ,després d'haver acabat avui migdia els tallers a Rio Dulce.

Bé ,na M Antònia us va explicar del "Tortugal " mentre jo dormia ; de fet em vaig despertar a les 8h, convencuda que era la primera ,però .......la colegui ja duia hores voltant ,i jo sense enterar-me ;ah! i dels sons dels bitxos ,tampoc en vaig sentir cap ........vaig dormir com un tronc.

Ja ,aixecades a berenar ,en aquella terrasseta sobre el llac i uns plats de fruita ,pa,iogurt i cafetò amb llet que mmmmmm . Panxa plena i......... a fer kayak pel llac , sense comentaris la meva pujada al kayak ,per riure ; després a perfeccionar la tècnica (sort que l'especialista en ed.física em va guiar ) unes cracks ! ara de tant en tant descansàvem i aprofitàvem per contemplar l'entorn.De tornada ,bany al llac i a prendre el sol a les tumbones de damunt la plataforma ......quin relax!!!!!

Dutxa ,bossa i ens va venir a recollir la llanxa per baixar per Rio Dulce fins a Livingston .....super xulo ,selva ,natura .........i noltros dues sense càmara ( sort encara del mòbil ) és indescriptible de pel.lícula . La sort quan arribàrem a Livigston i la llanxeta cap a Pto Barrios estava a punt de sortir ( aquí no hi ha horari de sortida ,quan omplen amb 14 ò 15 persones parteixen ).A Pto Barrios aprofitàrem per rentar i per anar a recollir el material didàctic que l'Ajuntament subvenciona ( 6 capses entre quaderns,llapis,gomes i maquinetes).Podrem fer 350 lots ,això és ,abastir a 350 nins i nines amb 2 quaderns ,1llapis ,1goma i 1 maquineta per cap ......és genial!!! ho repartirem a aquest departament on estam ara a dues escoles de les aldees més necessitades .Demà capvespre ho repartirem,ja farem fotos. Bé ara he partit de tema ,el fet és que aquestes capses les haguérem de traginar amb els busitos i a l'hora de passar d'un a l'altre plovia ........ una experiència més amb aquest mitjà de transport . Ara està clar que podem dur tot i més .

Ah! m'oblidava de contar que anàrem a ballar ...sí ,a ballar a la "Colombina (M.Àngels recordes? ) total.....latino,latino .Música actual a ritme latino (remix inclosos ) i música no tan actual llatina,és clar .Al principi poc ambient ,però mica enmica es va anar animant ...... de totes maneres ,n'Ana ,na M Antònia i jo innauguràrem la pista i ......... , al final hi havia tanta gent que ho deixàrem anar ,feia una calor que es moria. Ah! uns modelitos las "chicas" sense desperdici com dic jo .
Les de l'altre departament ( Totonicapan ) anàven amb el vestit típic i tapadetes ,però les d'aquí ( Izabal)" enseñando carnes ". Ei ,la calor que teníem , era també pel toston ( gambi - caribeño) que agafàrem al Tortugal , sort de dur aloe.

Diumenge poguérem xerrar amb la família i amics , el que mai haguéssim pensat és estar més segures aquí que allà ,esperem que aquesta gent aturi de fer mal i de crear pànic .


Crec que per avui ho deix aquí ,intentarem penjar alguna foto .

Molts records de part nostra i gràcies seguidors.


PD 1: Abans de fer la comanda de material ,havíem anat a "cotizar" ( paraula que utilitzen per anar a demanar preus )a tres llibreries diferents .
PD2 :us anirem donant vocabulari específic guatemaltec .

Muakis des de la corresponsalía de El Estor , Izabal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada