dimecres, 22 de juliol del 2009

Hola, hola!!!

Salutacions a tots i a totes , a les 18.21h hora local a Totonicapàn. Tornam a tenir la possibilitat de connexió i l'aprofitam per enviar noves des d'aquest lloc. Bé comencaré fent-vos uma mica d'enveja ....aquí fa una fresqueta!!! de fet no ens treim gaire les jaquetes , i de vespre ben tapadetes amb flassades i dormint les dues en el mateix llit , així que ja veis que calor de moment no en passam gaire , de fet en els descansos dels tallers cercam el sol com a sargantanes.

Explicar coses d'aquí ..... doncs són moltes les que podria explicar , però això ho deixaré per en tornar i ara us en faré cinc cèntims com deim noltros.Comencaré per comentar una mica com van els tallers , sí que és cert que manca una mica d'organització , però poc a poc hem anat solventat els petits problemes que han anat sorgint , els mestres d'aquí ...... no sé molt bé que dir , venen al que ells anomenen "capacitaciones " i és clar , nosaltres , "las compañeras de España " com som presentades , ens convertim en "capacitadoras " i les que signam els seus diplomes acreditatius. Ahir varem acabar els dos primers tallers , i tot va sortir bé , segons sembla varen partir contents . Avui hem fet doble jornada , fins a les 13h a un lloc i a partir de les 13.30h en un altre lloc , al final hem hagut de juntar per demà els dos torns en horari del matí , perque de no fer-ho així no sortien les hores mínimes per poder acreditar els tallers. Com veis cap problema en la feina.

Referent a la resta , doncs , és difícil explicar en paraules tot el que estam vivint, tot aquí és tant diferent del que estam acostumats! Un clar exemple és l'anada en bus ,arribes a "la terminal" que ahir abans d'agafar-lo i per arribar més aviat agafarem , el que ells anomenen un tuc-tuc ( un cotxerito però sense portes - funció taxi - que corren amunt i avall a tot gas )i et trobes uns quants cridant llocs on anar , per fer-te pujar al seu bus , val pujam al bus ( indescriptible - com els que surten a les pel·lícules ) carrega i carrega i carrega ........la gent s'asseu on sigui , en llocs de dos n`hi van tres , gent dreta .....arramcam i gas! sort que hi ha els que anomenen túmulos que els fan frenar , avancamens , frenades i com a no la comunicació mitjancant la bocina!!!! com veis és com pujar a una atracció , ah! les portes s'obren i tanquen manualment i el cobrador passa a mig viatje i fent-se lloc per poder arribar . Així i tot si un no ho experimenta no se'n pot fer una idea real. Ahir en tornarem agafar un altre per anar fins a Quetzaltenango , més conegut com a Xela ( la 2n ciutat més gran de Guatemala i que ens quedava a 1h en bus de Toto ). El primer que ferem en arribar , va ser anar a veure el de l'agència de l'excursió al Tajumulco , amb el qual havíem contactat abans de partir , i perfecte , acabarem de confirmar i bé ens esperen divendres....... ja us explicarem. Aprofitarem per fer una volta per la ciutat , tot i que divendres tendrem més temps per dedicar-hi . Al final cercerem un lloc que ens havia recomanat un altre coopernat "La Luna " un bareto amb moooolt d'encant i on ens varem prendre un suc natural de fruita i un tros de pastís que mmmmmmm....... ja no soparem. D'allà , bussito , bus , taxi i a la fi a la comunitat de Pakí , a casa de l'Elve ( que ja patia , sort que ens hem comprat un "celular" vàlid sols a Guate , però que ens permet estar comunicades amb la gent de per aquí ) , i ja com aquell que diu a dormir i fins avui a les 6h que és l'hora de la posada en marxa.

Ei estimats , crec que per avui ja n'hi ha de novetats , tampoc us vull avorrir . Ah! i moltes gràcies als que ens heu enviat missatges , comentaris , noves .... ens ha agradat molt , per favor no ho deixeu de fer , i els que no ho heu fet ...... venga , animau-vos !!!!!

Així que fins la proper , val? besadetes i com diuen per aquí " no tengan pena" que les dues estam molt bé .


Ens despedim des de la corresponsalia de Totonicapán - Guatemala
2

9 comentaris:

  1. Hola viajeras...
    Que valor tomar un zumo y un trozo de pastel con el estómago tan revuelto que debíais llevar después del paseo en "tuc-tuc" (que con ese nombre me imagino como deben acabar las cabezas de los viajeros, todas llenas de golpes...)
    Pues sí, creo que debéis trabajar bastante con esos horarios... pero mira, si por lo menos hace fresquito, ya tenéis algo ganado...
    Por aquí no hay muchas novedades: la mostra a pleno gas, hoy toca Palma, pero bueno alguno "farà sa pell" con el calor y los trajes que llevan...
    Nosotras preparando nuestro viaje a la grand France.Tambien te contaremos... Y Meri, happy, happy :)
    Bueno, querida... Un beso grande y a disfrutar...
    Carmen

    ResponElimina
  2. HOla estimada meva! ses noves tecnologies no són el meu fort així que intentaré escriure aquest missatge i ja em diràs si l'has rebut. tot i així, vaig seguint el vostre viatge amb molt d'interés llegint tot el que contau. Quina enveja!!! Per Sóller tot bé, la meva vida com sempre: nins, nins, nins i més nins.
    Sa veritat és que et trob molt a faltar sobretot les nostres converses a altes hores del vespre. Tenc ganes de que arribis i em contis detalls i totes les coses que et deus guardar... ja me les contaràs!
    A sóller fa dos dies que fa una calor insoportable, avui per exemple estam a 42 graus.

    Gràcies pel teu missatge, em fa molt contenta.
    esper tenir notícies teves aviat, una besada.

    Marga.

    ResponElimina
  3. per cert, no tenia compte de google i he emprat sa direcció i sa ortografia de na Irene. jejeje un beso de part de les dues.

    ResponElimina
  4. Hola preciosissimes!!!! Estic encantada de saber coses vostres, m'encanta llegir ses vostres aventures, ànim que ho feis molt molt bé!! no sé si en sabré d'enviar aixó, si ho conseguesc serà (tot sia dit) gràcies al teu pare (mi hermano Amador). Moltes besadetes a les dues, si va bé, en tornar escriuré una mica més. muaks.

    ResponElimina
  5. Hola al·lotetes, a partir d'ara els minsatges comunitaris aniran pel blog i els privats ( a la filleta) pel facebook. Ja he vist que les directrius a la germaneta (És la més jovaneta dels quatre) han donat fruit. Llesta que és ella. Llegeixo que ja estau en plena tasca i us en sortiu molt bé. Així i tot vetllau als viatges en busito que pel que contau és el més perillós del que feu. Disfrutau de la frescor que nosaltres ho feim del calor. Buffff!
    Bé idò com bon "seguidor" anirem consultat el blog. Una besada per a totes dues i de part de la mare també.
    Mador.

    ResponElimina
  6. Hola titones, aixo es la segona vegada que intent escriure un missatge, el primer se m´ha esborrat perque no se que he fet, jo sempre amb les derreres tecnologies per seguir-te la pista!, si la feina m´ho permet intentaré seguir les vostres aventures i cridar-vos a la atenció si feis qualque disbarat (com aixo de anar pels bars, bé fins aviat i una besada molt forta de ca nostra per totes dues.

    Elena, no la deixis tota sola que no te por de res!!!!

    ResponElimina
  7. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  8. Hola guatemalenques! com veis he suprimit la fase de proves..., ja estava cansada d'escriure i escriure i de no enviar res.... Encara vaig pel missatge que volia contestar el primer dia! Bé... nins, nines i demés vos volem saludar i vetllar per la vostra salut: Res d'ennyorar-se doncs això de plorar a un coixí comunitari no deu anar gaire bé..., alerta amb les caguetes perquè això d'haver de córrer i recórrer a un lloc comú no pot esser molt sa... i, la brutor conserva! a veure si estalviau alguna poalada d'aigua!
    Disfrutau d'altres luxes que segurament hi ha i desconeixieu!
    Besades i (creuem els dits)

    ResponElimina
  9. Ei nines!!! Cada missatge m'emociona..... ja veis...som així!! sa veritat és que me feis enveja.... però jo.... ja sabeu, amb lu enyoradissa que som.... no me veig capaç!
    ( aixó sense comptar amb l'avió! caaaaaa, jo com M.A. del equipo A.
    Res nines, que molt contentes de saber noves vostres.Ah, en Tomeu i jo partim una setmaneta... per Girona i voltants a fer un poc de "turisme rural" ( en barco clar) així que ja anirem demanant noves vostres val?
    Una besadota i cuidau-vos molt!
    Muak

    ResponElimina