dimarts, 4 d’agost del 2009

Hola a tots i a totes! Avui hem torna a tocar a mi, Maria Antònia, explicar les nostres darreres aventures. Volia començar amb una frase molt bona de sa mare de na Pastora: sa vida és com un llibre i si no viatges no passes de sa primera pàgina. Per això n'Elena i jo estam intentant escriure una gran quantitat de pàgines d'aquest llibre, gaudint del que ens envolta.
Dissabte soparem encara a Panajachel i ens juntarem amb més "espanyolets", erem tres mallorquines, un madrileny (amic de na Carme de Barcelona, que ens havíem comunicat per mail i de casualitat ens trobarem en un bar la nit abans, mirau que és de petit el món), una dona catalana professora d'Esade que es passa tot l'estiu per aquí ajudant i una altra al.lota asturiana. Va ser ben interessant cada un contant les seves experiències.

El dia després anarem a visitar el mercat de Chichicastenango, teniem un busito particular perque després ens duia a sa capital a deixar tota sa roba d'hivern. Al mercat no estarem gaire estona, arribarem a les 8:00 i després de dues hores ja ens havíem agobiat de gentada que hi havia i de tot el que ens intentaven vendre... i ho aconseguiren perque venim ben carregades!!!

Del mercat passarem per sa capital, deixarem una maleta cada una amb els regals i la roba d'estiu i parirem amb un bus (bastant decent) cap a Izabal. Es departament on estam ara és totalment diferent, fa molta calor, hi ha palmeres, fruita, mar... és totalment tropical i caribeny.

De camí cap aquí ens informaren de que dilluns i dimarts no hi hauria tallers perque no s'havien organitzat (que raro!), però no us penseu que hem perdut es temps. Arribarem a Pto Barrios i ens instal.larem a ca n'Ana i en Danilo, una mestra i el seu fill que jo ja coneixia de quan vaig vernir fa anys. Ahir anarem amb ells a dinar: un bon plat de camarons (gambes) per jo, peix torrat per n'Elena i els anfitrions caragol, un marisc que no vaig aclarir que era (tot per 40 euritos).

Avui matí quan ens hem aixecat, bé n'Elena s'ha aixecat a les 5:30 i amb sa madona se n'ha anat a caminar, jo ni m'he enterat. Després hem berenat i nosaltres dues hem partit cap a Livingston, un altre municipi on si ha d'arribar amb lanxeta. Aquest lloc si que és paradisíac, hem caminat més d'una hora per sa platja (duim una torrada!!!!), hem begut una llimonada assegudes a una hamaca i hem dinat de pollastre amb curry. Quina feinada!! Ja veureu ses fotos!

Quan hem tornar hem tengutt una nova experiència amb el transport guatemaltenc, hem agafat una lanxa per nosaltres dues perque la de línia sortia molt tard i volavem per damunt la mar. Jo no soc gaire marinera però confiava amb n'Elena que a ca seva ho són i la veia tranquil.la, quan hem arribat m'ha confesat que no les tenia totes!! Així i tot no us preocupeu perque sa costa ens quedava a uns 200 metres i crec que ben aviat hi hauríem arribat.

Ara som a Morales, un altre municipi, ens han instal.lat a un hotel que fa un poc d'olor a humitat i no té finestres però està net, s'olor després d'una estona ja no se sent. Demà si que ja començam a fer feina!! Es matí taller i es capvespre ens duran a Quiriguà unes runes maies perque n'Elena els ha conegui.

Esper no haver-me enrrolat massa!!!

Una abraçada a tots!!!

Per cert, ja tenim pis a Eivissa, ja sabeu, els que volgueu fer una visita!!!

4 comentaris:

  1. Buenos dias chicas,
    Me encanta la frase de la madre de Pastora... Y creo que teneis que hacerle caso, como decis, asi que a llenar paginas :)
    Debe ser genial conocer mas españoles que estan haciendo lo mismo, eh?
    Ya veo que ahora os toca la parte calurosa, caribeña y con playita... pues bueno, en cada momento a disfrutar de lo que toque,(aunque a mi ya me dabais envidia cuando deciais que teniais fresquito, que por aqui seguimos con una calor...)
    Por suerte, nosotras tambien nos vamos mañana ya, a ver si por la Frans hace mejor temperatura, que un poco de lluvia tampoco la recibiriamos mal... Seguramente podremos seguir leyendoos desde el ordenador de la casa a donde vamos, pero por si no fuera asi, seguid aprovechando cada minuto al maximo y disfrutando de todo, ok?
    Un besote solleric para cada una,

    ResponElimina
  2. Hola nines, a mi també em feis enveja, no sols per l'experiència sino pel moment de la vostra vida que ho feis. Mª Antonia no tenguis por de la mar, sols respecte i et convertiràs amb una excelent marinera. Per fer pràctiques ja estàs convidada a navegar amb el nostre llaüt quan vulguis. Lo del caragol que parlau és una carn excelent amb fort gust de marisc. Per aquí, que jo sàpiga no es troba, el vaig menjar a P.R. li deien una cosa així com "carrutxo". Seguiu gaudint de les noves experiències i feis moltes fotografies. Una besada per a totes dues.
    Mador.

    ResponElimina
  3. hola nines!
    he de confessar que des de que la meva tia marga hem va donar la direcció em teniu enganxada a les vostres aventures.
    Elena, esper que en arribar facem un cafetet i em contes tot amb més detall.
    A na Marga, això de sa informàtica se li resisteix un poc i m'ha demanat que t'envii una forta abraçada, que disfrutis al màxim d'aquesta experiència i que te troba a faltar.
    ah! també m'ha comentat que si hi ha sa possibilitat de que la cridis a cobro revertit, que no dubtis en cridar-la.
    Bé Elena, esper que segueixis disfrutant aquesta aventura i no dubteu en seguir escrivint. Una forta abraçada a les dues.

    ResponElimina
  4. Que meu comprat moltes cosetes al mercat de Chichicastenango? Collarets de lloros o tortugues o animalets de colors teles brodades de mil mil colors també! jaja, vos enyoram un poquet però no fa falta que torneu seguiu el vostre viatget, coneixent a molta gent i molts de paisatges.
    un beso gran.
    (vos pas en JP)

    holas !!! viajeras veo muchas risas y carcajadas en las fotos rodeadas de galanes. En que momento se pondran a trabajar? esa es la pregunta que todos nos hacemos aca. Pero bue... seguimos extrañandolas, sin mucha falta que nos hacen, aunque fins i tot aguantamos.
    Un baquio enorme per totes dues . Que la sigan pasando re bien y re copadas las fotos con el carruaje. ja ja ja !!!
    adeu !!! nines !!!

    ResponElimina